Tüm ayak bilekten aşağı seyrir ise (ihtilaç ederse) :
Sağ bacak bütünü ile sarsılır veya bilekten aşağısı bütün olarak sarsılırsa; Hicret olur;
Sol bacak bütünü ile sarsılır veya bilekten aşağısı bütün olarak sarsılırsa; Küffara(Celal-Nefis-Şeytan-Süfliyat-Karanlık güçler de) perişanlıktır.
Sağ ayağın bu ihtilacının sebebi soldan çok devir yapılmış olmasındandır. Sağ ayak ayrılmak ister vatanından. Bu efalin çok yapıldığı yerden müminler ayrılır, yani yerlerini küffarın istila etme ihtimali vardır. Bu efali böyle aşırı yapmak zat için asla doğru değildir.
Sağ ayak müminlerdir ve evladından kızı ve kadın akrabalarıdır. Aile efradı denilebilir.
Soldaki ihtilaç ise aşırı derecede sağ devri yapılmasından ileri gelir, küffara perişanlıktır. Ancak kendisi dahi sol ayakta olduğundan zarar görür, nefsi sıkıntıya düşer. Bu dahi böyle aşırı olarak yapılmamalıdır.
Solda olduğunda bir sağ devri yapılmalı ve sağ el şahadet parmağı ile sol ayak başparmağından başlayarak sağ ayağa çekilen hakikat kapısında okunmalıdır.’’Niğmeten helalen dayyiben’’
Sağda bu ihtilaç olduğunda, bu şekilde dahi davranılması evladır.…
Sağdan bir devir yapıldıktan sonra, sağ el sağ ayak üzerine konarak, şahadet parmağı, sağ ayak başparmağının üzerinde olarak;’’La ihtilacı riclül yemini… Ene basitün bi basiti ve ene sabitün bi sebati ve hayatil beka-i fil hayati’’ şeklinde okur. Bu efal sağ ayak başparmağı iner kalkar şekilde okunur. Tabii el parmağı dahi birlikte aynı hareketi yapmış olur. Yeterince okunduktan sonra, sağ el sağ dizde yeniden aynı dualar okunur. Efalde tedenni ile bu tecelli düşürülür. O tecelli zail olur.
Solda olduğunda zat kendi hayatının tehlikeye düşmemesi için,
Öce sol ayak başparmağında, hemen ardından sol el sol diz üzerinde okur.’’La ihtilacı ricrül yesari ve fil ihyayı vebi efalil kemali fil hayati’’
Zat kendi hayatının bekası için bunu yapmalıdır. Hz Allah teala habir sıfatından sana haberini verdi. Hakk’ullahta noksanlık yoktur. Lüfundan sana beyan ediyor. Eğer efali cemal ile o tecelliyi karşılamaz isen (Zekeriya, Yahya; Nesimi ve hâlla-cı Mansur gibi) hayatını kaybetmiş olursun. Vebali senin kendi boynunadır. Hakk’ullahta kusur yoktur. Sana kendi yaptığın efalinin sonucu oluşan tecelli haber verilmiştir. Efalin sahibi dahi sensin. Cenabı hakk sana oluşmuş tecelliyi haber verir. Sen ister değiştirirsin, ister neticesine razı olursun. Bilmeyenler için belki hoş görülebilir ama sana haberini işte bildirdik. Hemen müdafaa gerekir.
Ayrıca sol ayakta zatın yakınlarından oğlu ve akrabaları dahi vardır. Onları da korumak lazımdır. Müminler dahi sıfatıdır ki erkeklerdir. Küffar sıfatı esma ile sol tarafından tecrit edilmiş olur. Evvela sol ayakta sol ayak başparmağı depreşilerek okunur, sonra sol el sol diz üzerinde aynı esmalar okunur ve o tecelli düşürülür. Allah ismi sol ayakta da sol elde de asla okunmaz. Buna dikkat şarttır. Okursa şiddetle celal tecelli eder. Karşılaması güç olur. Belden aşağı azaları hareket halinde iken sağda bile okunmaz. Yürürken İçinde Allah ismi olan ne esma ne ayet ne sure asla ve kat’a okunmaz.
Sağ devirlerinden küffar perişan olur. Ancak celal saatlerinde bu fazlasıyla yapılmaz.
Saatlere dikkat etmek lazımdır. Cemal saatlerine özellikle Zühre’de ve kamerde yapılır ki İslam ülkelerinde celalın gücü azalsın. Bütün bunlardan anlaman gereken hikmet ilminin önemini kavramaktır. Hikmetullah oyun yeri değildir. Ol dersin olur. Melekler ne dersen onu tecelli ettirirler. Emre amade varlıklardır. Bu ilim kusursuz tatbik ister. Ne yaparsan bilerek yapacaksın. Sonucun ne olacağını bilmediğin işlere girişmeyeceksin.
Sayın hocam “dua kabul” olarak yorumladığınız seğirmeler gerçekleştiğinde, daha önce ettiğimiz duaların kabul olduğunu mu anlıyoruz? Yoksa o an edeceğimiz duaların kabul olacağını anlayıp dua etmemiz mi gerekiyor. Açıklarsanız sevinirim.
ihtilacı aldığınız anda her ne dilediyseniz anlık olarak kabul edildi haberi verilir.allah seninledir biliyorsun değil mi.göklerde değil..seninle yaşıyor,yaşatıyor..aslında sen osun o da sen ..hiç bir varlıktan uzak değil.senden de uzak değil….ondan gizli brişey yapamaz düşünemez söyleyemzsin. o seni düzenli olarak her halinle denetim altında tutar..her yaramazlığını bilir..her güzelliğini görür..herşeyi bir kitaptan daha doğrusu videoda çekim yaparak belleğe sıkıştırır.kıyamet gününde izlersin kendi kararını kendin verir suçunun cezası cehennem ise tıpış tıpış gidersin.orda yalan yok.iftira yok inkar yok durducan..sen birşeyi dilediğin anda o duyar,görür..kabul eder veya biraz daha iste de daha çok vereyim der.
selam es selame
Hocam sanırım şu bölüm de hata var,belki bazı arkadaşlar anlamayabiilir.
Ayak başparmak seğirmesi
Sağ ayak başparmağındaki seyrime ; Eline servet değerinde mal sahibi olmasına işarettir.
Sağ ayak başparmağındaki seyrime ise;
Celaldan düşmanlıktır…Sol ayak baş parmağı depreştirilerek (olduğu yerde aşağı yukarı indirip kaldırılarak) ”La tüstini kitabı bi şimali vela min vera-i zahri” okunur..
Birincisinde ve ikincisindede sağ ayak yazıyor.
Selam es selame
teşekkürler..düzeltilecek..selam es selame
Selam es selame hocam.
Sağ ayak tabanı boşluğu için mayluba muafık güze demişsiniz, anlamını bulamadım. Kur’an okurken uzun bir süre seğirdi. Yorumlarsanız sevinirim. Hakkınızı helal edin.
maksadına uygun dileğin doru kabul güzel..sözlükte kelimelere bakmalısınız.selames selame
Selamunaleykum hocam ayak 4.parmak seyirmesinde sağ ayak için esma var fakat sol ayak için bir esma belirtmemişsiniz okumam gereken bir esma varmı acaba alâkanız için teşekkür ederim
solda mutluluk tur..sükür edersin..savunulacak bir şey yok.sevinilecek bir haberdir.
Hocam hayırlı akşamlar benm sol ayak baş parmağının alti segirdi birazda aşağıya doğru anlamı nedir acaba
ilgili yazıya bakmalısın
sol ayak baş parmağı diye yaz.
Hocam hayırlı akşamlar benm sol ayak baş parmağının alti segirdi birazda aşağıya doğru anlamı nedir acaba
Selam eesSelame hocam, sol ayağın iç(sağ) yan tarafı boydan boya seğirdi, belirtilere baktım, anlamını bulamadım, seğirmeleri daha kapsamlı bulabileceğim bir kaynak var mı hocam. Anlamını bulamadığımız seğirmelerde yapabileceğimiz ortak bir ef’al esma var mı? Rabbim kolaylık versin….
en kapsamlı kayna bizim yazımızdır.bu her ihtilacın tecrübe edildiği anlamına gelmiyor..bizim de tecrübe edemediğimiz sırrını çözemediğimiz ihtilaçlar var.eğer içinize bir tedirginlik korku düşmemiş ise güzel bir gelişmeye işarettir.selam es selame
Allah razı olsun hocam,Rabbim uzun, bereketli ömürler versin size… Bir korku ya da tedirginlik düşmedi,,, sol ayağın diğer ihtilaçlarını okuyunca tedirgin oldum, acaba benzer midir diye? Anlayamadığımız ihtilaclarda tedbir amaçlı hemen istiğfar etsek uygun mudur veya kâfi gelir mi acaba?
Selam esSelame hocam,,, benim sol ayağımın iç(sağ)yan tarafı boydan boya seğirdi 2_3kez. Anlamını bulamadım… İhtilaclar ve savunmalarıyla ilgili daha geniş bir kaynak bulabilir miyim? Bir de mânâsını bulamadığımız İhtilaclar için ortak bir savunma var mıdır? Rabbim kolaylıklar versin..
Allah razı olsun hocam… Rabbim uzun bereketli ömür versin size… Korku ya da tedirginlik olmadı. Sadece sol ayağın diğer ihtilaclarını okuyunca tedirgin oldum… Anlamını kavrayamadığımız ihtilaclarda tedbir amaçlı istiğfar ve salavat getirsek uygun mudur, kâfi gelir mi?
Allah razı olsun. Rabbim uzun, bereketli ömür versin size… Korku ya da tedirginlik olmadı. Sadece sol ayağın diğer ihtilaclarını okuyunca tedirgin oldum. Mânâsını kavrayamadığımız ihtilaclarda tedbir amaçlı istiğfar ve salavat okusak uygun mudur, kâfi gelir mi?
tedirgin olmadıysan şükür namazı kıl.bir güzel tecelli bir ikram geliyor demektir.salavat ise hiç durmadan okunsa yeridir.salavat gelmiş geçmiş bütün itilere ve yaşayan iyilere,kendi kendine selamdır
selam es selame
Rabbim Gani Gani razı olsun hocam, kusuruma bakmayın, biraz heyecanlanıyorum, mesajım gelmedi sandım, telaşla peşpeşe göndermişim…hakkınızı helâl edin hocam, yoğunluğunuzu biliyorum, buna cevab vermesenizde olur, içinizden helâl etseniz de razıyım… Şükür namazını da derhal kılıyorum inşaAllah, siz bana cevab vermeseniz ben nasıl bilirdim, Mevlâ’ma emanetsiniz….🌹🌹🌹
Selâmün aleyküm hocam benim sol ayak yan tarafı iki gün sürekli seğirmeye başladı anlamını bulamadım lütfen yardımcı olurmusunuz
aleyküm selam ….ihtilaçnamede ne varsa o kadarla yetineceksin mehmetcan.tecrübe etseydik yazardık
selam es selame
Hocam Merhabalar,
Son yıllarda bir şeyler farkettim ve seğirmelerin akabinde problemler sadır oluyor ve farklı formlarda örnek sol kolun pazı arkası sonrası ve bazen batma gibi ortaya çıkan şeyler ve en çok rahatsızlık veren sol ayağımın içinde baş parmaktan başlayarak topuğa kadar farklı yerlerde ve bazen birden oluşan seğirmeler ve ona müteakip yaşadığım sorunlar. Elimden geldiğince şer-i Şerif’e riayet ediyorum sorumluklarımıda yerine getirin biriyim son iki yıldır ve hatta 5 yıldır çok farklı işliyor hayat benim için lütfen Allah Rızası için yardım edin.
selam es selame ZİKRE İLK ADIM adlı yazımızı dikkatle okuyun ve ikna olursanız hayatınızı o yazıya göre düzenleyin. beratınız almaya çalışın..ihtilaçlarınızı da yazımızdan takip ederek savunulması gerekenleri tarif edildiği üzere savunun.savunmada gecikmeyin.size yönelmiş bir ok gibi düşünün.savunmazsanız veya geç kalırsanız kesinlikle size isabet edecektir.bu bir ilimdir fizik yasalar kadar kesindir .selam es selame..bize MSN den de yazabilirsiniz.,
Hocam Selamün Aleyküm,
Hocam MSN nereden ulaşabilirim. Teşekkürler.
facebook sayfalarım var
selam es selame
Hayırlı geceler hocam. Benim bir süredir sağ ayak basparmagim segriyor. Bundan ne anlamaliyim?
Hocam cok acil sol ayak basparmagim segiriyor parmagima duasini okuyorum önleyemiyorum dusmanlarim evime geliyor çildiracagim nerde hata yapiyorum
Savunmaya devam et. beş vakit yedi vakit namaz kıl ve her namazın arkasından savunma yap. Kaderi ancak dua ve sadaka değiştirir.Günahların ilacı tövbedir.selam es selame
Selamın aleyküm hocam sağ ayağımın üstü ara ara şiddetli seğriyor. Savunmasını ve devrini de yaptım ancak yinede de seğirme devam ediyor. Ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz
ayak ucu parmaklara yakın ise cemale vuslattır .çok iyidir.savunma gerekmez.kemikli bölüm daha yukarılar ise müslümnalar veya hakkındaki iyi şeyler sıkıntıda .çok sol sevri yapmışsın demektir.savunmaya devam et.ihtilaç kesilinceye kadar devam et.sadaka ver.selem es selame
Allah sizden razı olsun karsima cıkaran Allahima şukurler olsun size uzun
ömūr versin
Allah razi olsun hocam aniden bir segirme olunca abdest almamiz gerekirmi savunmak icin bazen insan uykulu oluyor
Allah razi olsun hocam aniden bir segirme olunca abdest almamiz gerekirmi savunmak icin bazen insan uykulu oluyor hocam dört el efali nedir once sag el sag dizde sonra sol el sol dizdemi okun
acak
savunmalarını abdestli olarak yapmalısın.selam es selame